ЛЬВІВ



Львів очима туриста

На пагорбах Прикарпаття серед мальовничих зелених лісів стоїть вже багато століть стародавній Львів. Засноване це славетне місто ще за часів правління великого князя Данила Галицького, який збудував його для свого сина Лева.

Львівські леви

Символом Львова є...ну звичайно ж лев. Він – могутній і справедливий захисник – прикрашає собою герб міста. Пара грізних кам'яних левів охороняє Ратушу. Ще двоє солодко сплять перед входом у давній склад зброї – Порохову Вежу. Кажуть, що сон їхній спокійний тільки тоді, коли місту нічого не загрожує. Якщо ж наступають вороги, леви прокидаються, щоб віддано захищати спокій мешканців.


Містична краса Львова

Блукаючи вузенькими мощеними каменем вуличками,не зважаючи на Львівську погоду варто неодмінно завітати у одну з затишних кав'ярень, де гостинно частують запашною гарячою кавою або смачним Львівським пивом, яке варять за традиційними рецептами ще з 1715 року. Чарівний Львів і уночі. З найвищої точки міста– Високого Замку він мерехтить тисячами маленьких вогників, вабить яскравими променями доріг, гіпнотизує боєм годинника на Ратуші опівночі. Мимоволі відчуваєш себе поза часом, а поруч з тобою блукають старовинні подекуди містичні легенди Львова про історичні битви та мужність, про відданість та патріотизм, любов та смерть. І здається, що ще трошечки, ще півкроку – і розгадаєш одну з численних прадавніх львівських таємниць






Комментарии